Čokolaterija „Gamulin”
U maloj čokolateriji u Jelsi spravlja se najfinija čokolada bogata raznovrsnim mediteranskim voćem i biljem, kojima otok Hvar obiluje.
Osim ručno rađene čokolade ovdje možete uživati u specijalnom sladoledu obogaćenom komadićima naših čokolada, kao i u ostalim slatkim delicijama koje izrađuju otočne žene prema recepturama naših starih nona.
Zavirite u naše malo,slatko carstvo i uživajte!
TAMNA ČOKOLADA S LAVANDOM
Finu tamnu čokoladu savršeno smo izbalansirali sa sušenim cvjetovima lavande tako da ostavlja blagi „after taste” na opojne mirise otoka Hvara tijekom ljetnih mjeseci za vrijeme cvatnje ove nevjerojatne biljke.
Ovo je jedna od naših najprodavanijih čokolada i vrhunska slastica za ljubitelje vrućih mediteranskih dana.
TAMNA ČOKOLADA SA SUHIM SMOKVAMA I BADEMIMA
Sočan slatki plod smokve ljudi vole još od davnina jer je kaloričan, a bogat je i mineralima, vitaminima i vlaknima. Kako bismo dobili energetsku bombu, suhim smokvama i bademima dodali smo tamnu čokoladu sa 70,5 % udjela kakaa.
Uživajte u okusu i mirisu koji jačinom i puninom kao da isijavaju snagu krša i sunca Mediterana.
Preporučujemo slasticu konzumirati uz prošek.
TAMNA ČOKOLADA S ROGAČEM I GORKOM NARANČOM
Rogač je namirnica koja se koristi kao zamjena za čokoladu. Iako zaboravljen, ovaj plod je zlata vrijedan jer obiluje ugljikohidratima, riboflavinom, kalijem, kalcijem i bakrom, a sadrži vitamine, željezo, magnezij, fosfor, mangan i selen.
Rogač u našoj čokoladi pojačava taj čokoladni okus, a mljevena sušena korica gorke naranče daje joj posebnu prhkost.
TAMNA ČOKOLADA S KROKANTOM
Hrskavi krokant (zdrobljeni, karamelizirani badem) savršen je partner našoj tamnoj čokoladi. Krokant izradimo u tanje ploče koje trgamo ručno na sitne komadiće i miješamo s čokoladom.
Ovo je ukusna poslastica i nezaboravan hrskavi doživljaj za sve čokoljupce.
TAMNA ČOKOLADA S NARANČOM
Čokolada i naranča klasična su kombinacija okusa. Naša verzija dolazi u tanjim pločicama tamne čokolade s aromatiziranim esencijalnim uljem slatke naranče pa je savršen užitak za večernje sate.
Preporučujemo je konzumirati uz crno vino sorte plavac mali.
TAMNA ČOKOLADA S ČILIJEM
Za vruće ljetne noći preporučujemo tamnu čokoladu u kombinaciji s mješavinom hvarskih papričica (Jamaican Red Hot, Red Habanero, Bhut Jolokia, Carolina Reaper).
Blago paprenog je okusa pa je konzumirati mogu i oni manje hrabri.
BIJELA ČOKOLADA S LIMUNOM
Ako volite okus limuna, svakako morate probati našu bijelu čokoladu s limunom.
Fina, glatka i kremasta bijela čokolada obogaćena aromatiziranim esencijalnim uljem limuna podsjeća mirisom na fine kreme za torte i kolače.
Preporučujemo je konzumirati uz hvarsko bijelo vino sorte bogdanuša.
BIJELA ČOKOLADA S KADULJOM
Ljekovita kadulja koristi se u medicini, kozmetici, a neizostavna je i u kulinarstvu, pogotovo u našim južnim krajevima.
U kombinaciji s kremastom bijelom čokoladom dobila je novu priliku za divljenje i uživanje. Osim okusom, ova čokolada plijeni pažnju i izgledom. Sušeni, mljeveni listovi kadulje bijeloj čokoladi daju zelenkasti ton.
Kontakt informacije:
Čokolaterija „Gamulin”
Adresa: Jelsa 229, Jelsa
Broj telefona: +386 92 1424841
E-mail: gamulinchocolates@gmail.com
Web: https://gamulinchocolates.wordpress.com/