Konoba „Huljić”
Ovo je konoba u kojoj ćete imati priliku isprobati najbolje od oba svijeta, svijeta vinara i svijeta kuhara. Teo Huljić, iskusni vinar i kuhar dočekat će vas kao nekog starog znanca i pripremiti vam jelo za pamćenje.
Simpatičan domaćin pružit će vam iskustvo koje će zaintrigirati vaša osjetila okusa i mirisa. Naime, ova konoba pažljivo čuva i slijedi istinske gastronomske i enološke postulate. Kada nije sezona vlasnik koristi svaku priliku u vinogradima i poljima, a za vrijeme ljetnih mjeseci konoba postaje glavna zanimacija.
U blizini centra Jelse, šetnjom uskim kamenim „kalama” naći ćete put do konobe gdje će započeti vaše uživanje, i to na kamenom stolu ispod stabla limuna. Limun s otoka Hvara jedan je od najcjenjenijih agruma u svijetu. Sviježi miris limuna pratit će vas u ljetnim danima provedenim na otoku.
Većina jela u ovom restoranu su autorska djela vlasnika, vinara i kuhara Tea Huljića. Neki od specijaliteta koje preporučujemo u tople ljetne dane su:
- Salata od hobotnice;
- Tuna carpaccio s rikolom i kaparima;
- Biftek carpaccio s rikolom i sir Grana Padano;
- Riblji tartar s mrkvom i mandarinama;
- Ròstbifs marmeladom od luka;
- Kozice sa žara s rikolom;
- Biftek ili ramstek s krumpirom na maslacu;
- Biftek ili ramstek u umaku demi-glace s krumpirom na maslacu;
- Biftek ili ramstek s pestom od bosiljka s krumpirom na maslacu;
- Janjetina sa žara s krumpirom na maslacu;
- Janjetina u umaku od začinskih trava (kadulja i ružmarin), sušeni crveni luk s povrćem sa žara;
- Piletina s krumpirom na maslacu;
- Piletina u voćnom umaku s krumpirom na maslacu;
- Janjetina ili teletina na peku s povrćem.