Skoči na glavni sadržaj

Dobrodošli na stranice Turističke zajednice Jelsa

Jezik hr
  • hr
Odaberite jezik

Kontaktirajte nas: +385 (0)21 761 017

Početna stranica
Pretraži
Pretraga

Main navigation

  • Novosti
  • Vodič i informacije
    • Kako do Jelse
    • Korisne informacije
    • Servisne informacije
    • Mobilnost
    • Smještaj
    • Informacije za nautičare
    • Turističke agencije
    • Anketa
  • Destinacije
    • Gdinj
    • Gromin Dolac
    • Humac
    • Ivan Dolac
    • Jelsa
    • Otok Šćedro
    • Pitve
    • Poljica
    • Svirče
    • Vrboska
    • Vrisnik
    • Zastražišće
    • Zavala
  • Događaji
  • Gastronomija
    • Mediteranska kuhinja i filozofija
    • Restorani
    • Barovi
    • Maslinarstvo otoka Hvara
      • Maslinari
    • O vinu
      • Vinarije
  • Što doživjeti i posjetiti
    • Sunce i more
    • Kulturna baština
    • Sakralna baština i običaji
    • Aktivnosti
    • Sport
    • Dnevni itinerariji
    • Tematske rute
    • Hvarski otočki proizvodi
  • Blog
Naslovna
Galerija slika

Breadcrumb

  1. Naslovnica
  2. Događaji

ĆAKULA S KUHARICAMA O KUHARICAMA

Pridružite nam se u petak 14. travnja u 17.00h u Općinskoj knjižnici i čitaonici u Jelsi i doprinesite svojim iskustvima u promišljanjima o jelšanskom jelovniku u suradnji sa Knjižnica Jelsa i JAB – Jelsa Art Biennial

Ponesite svoju bilježnicu recepata po kojoj ste pisali i brisali i pridružite nam se na razgovoru o hrani i čitanju recepata. Što i kada kuhamo, od koga smo to naučili i kako bi izgledao jelšanski jelovnik? Veselimo se vašim svakodnevnim kuharicama, njihovim trošnim rubovima i razbacanim receptima.

Razgovor će moderirati dr.sc. Marina Blagaić Bergman s Instituta za etnologiju i folkloristiku i Juraj Šantorić, student etnologije i antropologije Sveučilišta u Zadru, iz udruge Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj. Projekt se provodi u okviru petogodišnjeg plana i programa djelovanja udruge na otoku Hvaru, a razgovor je dio istraživačkog ciklusa ovogodišnjeg simpozija koji će biti održan u Jelsi 28.-30. rujna 2023. s temom ‘Otok na stolu: Mediteranska prehrana između globalnih procesa i otočnih znanja’.

Detalji događaja

14.04.2023. – 14.04.2023.
17:00

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na

Trg Tome Gamulina 1, 21465 Jelsa

+385(0) 21 761 017

+385(0) 21 761 017

info@tzjelsa.hr

Jelsa logo

Trg Tome Gamulina 1

21465 Jelsa

Tel: +385 (0)21 761 017

Email: info@tzjelsa.hr

2003. – 2025. © Turistička zajednica Jelsa. Pravila privatnosti.

Skip to content
Open toolbar Accessibility Tools

Accessibility Tools

  • Increase TextIncrease Text
  • Decrease TextDecrease Text
  • GrayscaleGrayscale
  • High ContrastHigh Contrast
  • Negative ContrastNegative Contrast
  • Light BackgroundLight Background
  • Links UnderlineLinks Underline
  • Readable FontReadable Font
  • Reset Reset