Povezani članci

hrana
Otok lavande

Otoku Hvaru možemo pripisati mnoštvo epiteta, a poznat je kao otok s najvećim brojem sunčanih sati, otok s opojnim mirisom vina, otok s najljepšim uvalama, prekrasnom lavandom, impozantnim arhipelagom, najljepšim kristalnim morem, bogatom tradicijom te otok s mirisom lavande. Upoznajte lavandin Hvar. …

hrana
Dani maslinovog ulja otoka Hvara

Maslina je simbol mira, obilja, vječnosti, učenosti i zdravlja, a još od antičke Grčke simbolizira pobjedu. Proizvodnja maslinova ulja na Hvaru je tradicija koja je postojala još u stoljećima prije Krista pa sve do današnjih dana. Tako je i ove …

hrana
Ne propustite događaje – Festivale vina i hrane

Dva krasna festivala u Jelsi!

hrana
Posjet vinarijama – nezaboravan doživljaj

Za ljubitelje vina posjet vinarijama i otkrivanje tajne o vinu nezaboravan je doživljaj. Otok Hvar nudi vinsko iskustvo za svakoga tko ga posjeti. Niste sigurni koje je pravo mjesto za vas? Dopustite nam da pomognemo. Naše vinarije su 95% u …

hrana
Otkrijte sorte grožđa

Od Sućurja do Hvara, prolazeći kroz vinograde plavca malog, bogdanuše, pošipa, maraštine, prća, drnekuše i još mnogo drugih vrsta otkrijte krajolik vinograda od kojih se neki nalaze na predjelu zaštićenom baštinom UNESCO-a., neki na vrhu otoka ili na južnim padinama …

hrana
Hvar otok vina kroz povijest

Kratka povijest hvarskih vina.

hrana
Mediteranska prehrana – zajednički web portal Sredozemlja

#Mediteranska prehrana je više od liste sastojaka ili popisa jela, ona je zbir znanja, vještina i tradicija koje predstavljaju kulturu života na Sredozemlju. Ova stranica je rezultat zajedničkog rada i napora mreže zemalja upisnica ovog #nematerijalnog kulturnog dobra na listu …

hrana
“Najboje od Hvara” – prvi B2B susret hvarskih vinara i HORECA sektora u Splitu!

U petak 03.12.2021. u 16h u hotelu Cornaro u Splitu, udruga Hvarski vinari, u suradnji s TZ općine Jelsa i TZ Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo B2B predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom „Najboje od Hvara …